true

ویژه های خبری

true
    امروز سه شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴
چهارشنبه های روانشناسی دشتستان بزرگ:  

دشتستان بزرگ- سیده فاطمه موسوی: «این روزها حال کشورمان خوب نیست، روزانه صدها نفر بر اثر کرونا جان خود را از دست میدهند، اکثر استوری ها و پست ها آگهی های فوت و ترحیم هستند، کرونا در جهان جا خوش کرده و انگار به ایران بیش از هرجای دیگر دلبستگی دارد! هر روز جهش تازه ای میکند و توجه جهان را به خود جلب کرده، سرتیتر تمام مجلات و سایت های خبری شده و داغ ترین خبر از نظر اکثر مردم آگاهی از میزان مرگ و میر کروناست تا بدانند این ویروس منحوس چگونه و تا چه اندازه جولان میدهد!»
مطلب بالا خلاصه و گوشه ای از اتفاقات و اخبار این روزهای کشورمان است که همه را درگیر خود کرده و روز به روز به تعداد افرادی که بر اثر مرگ عزیزانشان به ناامیدی میرسند بیشتر میشود!

در این بین تکلیف حال دلمان چه میشود؟
یاد و خاطره آنان که رفته اند هیچگاه فراموش نمی‌شود ولی واقعیت این است که حتی پس از مرگ عزیزترینمان نیز ما محکوم به زندگی کردن هستیم!
این حق هر انسانی است که برای عزیز از دست رفته اش به سبک خودش عزاداری و سوگواری کند ولی بعد از شیون و زاری باید به این واقعیت برسد که فرد متوفی دیگر رفته و هیچگاه برنمی‌گرددو او که مانده باید به زندگی سابق برگردد، کارهای روزانه را انجام دهد و از زندگی لذت ببرد.
برای اینکه بتوانیم حتی در روزهایی که روزانه صدها هم وطن را از دست می‌دهیم به زندگی ادامه دهیم باید بتوانیم حال دلمان رو خوب نگه داریم.
از یکی از روانشناسان زرد شنیدم که می‌گفت: «هر بیماری ای که انسان به آن دچار می‌شود برخاسته از فکر اوست و اگر به آن فکر نکند و پیگیر نباشد دچار آن نخواهد شد!»
ولی واقعیت این است که فکر نکردن به بیماری فقط باعث میشود شما روان آرامی داشته باشید و این آرامش و نداشتن استرس سیستم ایمنی بدن شما را بالا میبرد و باعث میشود که اگر به بیماری دچار شدید زودتر حالتان خوب شود ولی فکر نکردن به بیماری تأثیری در بیمار شدن یا بیمار نشدن شما ندارد. حتی کمی استرس برای مراقبت از خود در برابر بیماری لازم است؛ مثلا اگر استرس ما در برابر کرونا به صفر برسد ممکن است توصیه ها و پروتکل های بهداشتی را رعایت نکنیم بنابراین وجود کمی استرس لازم است ولی فقط کمی استرس! پس باید مراقب باشیم دچار استرس بالا نشویم.
حالا راه حل مدیریت استرس در شرایطی که از هر طرف خبرهای ناگوار می‌شنویم، چیست؟
در زیر نکاتی را در این زمینه خواهیم گفت:
۱. قبل از اینکه پیگیر هر خبری باشید از خود بپرسید دانستن این خبر چه فایده ای برای من دارد؟
۲. اخبار مربوط به کرونا را تنها از یک منبع خبری معتبر دنبال کنید؛ همه منابع خبری یک چیز را میگویند ولی هر کدام به شکل خاص خود به آن پر و بال میدهند.
۳. خودتان اخبار مربوط به کرونا را منتشر نکنید.
۴. این روزها آمار مرگ و میر بالا رفته پس تا حد ممکن از انتشار آگهی های ترحیم بیش از یک بار خودداری نمایید.
۵. هنگام انتشار کلیپ های غمگین بهتر است مخاطبین خود را محدود کنید.
۶. تا حد امکان کودکان و سالمندان را از اخبار کرونا دور نگه دارید.
۷. به یاد داشته باشید که شما فقط میتوانید پروتکل بهداشتی و فاصله اجتماعی را رعایت کنید، پس اگر با وجود رعایت، باز هم به کرونا مبتلا شدید شما تنها میتوانید اقدامات درمانی را انجام دهید. پس در هر صورت استرس و نگرانی نمی‌تواند فایده ای برای شما داشته باشد.

*کارشناس ارشد روانشناسی بالینی کودک و نوجوان

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


ajax-loader