true

ویژه های خبری

true
    امروز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴
اختصاصی دشتستان بزرگ/ یادداشتی در باب شوراییان:  

دشتستان بزرگ- حسین چترزرین: واژه شورا با ریشه عربی شور به معنای مشورت و نظرخواهی است.
بر همین اساس پیرو آیات ۳۸ شوری و ۱۵۹ آل عمران و همچنین اصل هفتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، مجلسی محلی در سطح روستاها و شهرها به منظور مشورت و استخراج نظر در موضوعات متعدد و همچنین به جهت جلوگیری از تمرکز قدرت و مشارکت مردم در تعیین سرنوشت خود، تاسیس میشود که نمایندگان آن، طی فرآیند انتخابات توسط اهالی و شهروندان همان حوزه انتخاب می‌شوند و وظیفه اصلی این مجلس محلی، علاوه بر انتخاب دهیار و شهردار، تصمیم سازی، تصویب بودجه و نظارت بر عملکرد دهیاری و شهرداری است.
متاسفانه عده بسیاری، نهاد شورا را یک نهاد نظارتی تصور می کنند در حالی که اصل یکصد قانون اساسی به نظارتی بودن شوراها تاکید داشته و قید واژه *تصمیمات* در اصل یکصد و سوم بیانگر این است که شورا علاوه بر نظارت، صلاحیت اتخاذ تصمیم را نیز دارد و نقش آنها فقط در نظارت امور خلاصه نمی شود.
لذا به استناد اصول فوق الاشاره در می یابیم که شورا از ماهیتی نظارتی_مشورتی در نظام حقوقی جمهوری اسلامی ایران برخوردار است و منحصر کردن کارکرد شوراهای محلی به نظارت، خلاف متون و اصول قانون اساسی می باشد.
مع الوصف در گذشته بارها شاهد بوده ایم که برخی شوراها با فاصله گرفتن از نقش تصمیم سازی و به استناد و تنها با تکیه بر نقش نظارتی خود به بهانه برخورد با فساد، رفتارهای غیر معقول و ‌غیرمتعارفی را با دهیاران و‌ شهرداران خدوم و پاکدست از خود بروز داده اند.
شوربختانه قانونگذار هم به شورا این اختیار را داده است که به راحتی دهیار و یا شهردار پاکدست و تلاشگر خود را حتی به بهانه داشتن قد بلند و یا موهای جوگندمی با طرح چند سوال فرمالیته، مورد پرسش و استیضاح قرار داده و در جلسه پرسش و‌ پاسخ، خود را به خواب زده و از پاسخ شهردار پاکدست و خدمتگزار خود قانع نشوند و در راستای عزل ایشان از هیچ تلاشی فروگذار نکنند.
اما این سوال مطرح میشود که شورایی که علاوه بر ویژگی های فوق بعنوان یک شخصیت حقوقی ناظر نیز تلقی میشود، در صورت ارتکاب تخلف و باج خواهی از شهروندان و‌ پیمانکاران چه نهادی بر عملکردش نظارت میکند؟
آیا شورایی که خود متخلف هستند و با هوچی گری های تبلیغاتی مبنی بر مشاهده و برخورد با فساد در شهرداری، صاحب رای میشود، صالح به نظارت بر عملکرد شهرداری می باشند؟
گاهی پای سازمان بازرسی به عملکرد شهرداری باز شده و‌ مشخص می شود که سوالات و ‌گزارش های شورا از شهرداری، صرفا بهانه جویی منفعت طلبانه بوده و شهرداری عاری از هرگونه تخلف بوده است ولی چه کسی باید بر عملکرد متخلفانه شورا نظارت می کند؟
در همین راستا باید قدردان زحمات نهادهای اطلاعاتی و سربازان گمنام امام زمان(عج) باشیم که جای خالی وزارت کشور را پر کرده و با مفاسد اجتماعی و شوراهای متخلف برخورد می کند.

واعظان کاین جلوه در محراب و منبر می‌کنند
چون به خلوت می‌روند آن کار دیگر می‌کنند
مشکلی دارم ز دانشمند مجلس بازپرس
توبه فرمایان چرا خود توبه کمتر می‌کنند

دیدگاه ها

یک پاسخ به “وای به روزی که بگندد نمک…”

  1. طاها گفت:

    نویسنده محترم یهو اسم هم می اوردی. خیلی مشخص هست منظورت باکیه. اما راحت باش و اسم بیار.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


ajax-loader