true

ویژه های خبری

true
    امروز شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴
پنجشنبه های سلامت دشتستان بزرگ:

دشتستان بزرگ-  اعظم معارفی: زوجینی که تصمیم آنها مبنی بر ازدواج می باشد قبل از ازدواج باید مراحل پزشکی و آزمایشی ازدواج را انجام بدهند .آزمایشاتی که در ایران بصورت روتین برای ازدواج انجام می شود شامل CBC,BLOOD GROUP, VDRL, می باشد.که هر کدام تفسیر متفاوتی دارند اما مهمترین آنها CBC است و دو آزمایش دیگر نقش زیادی در ازدواج ندارند


چرا قبل از ازدواج خونمان را آزمایش می کنند؟
بعضی از مردم بر این باورند که آزمایش خون قبل از ازدواج برای این است که ببینند گروه خونی شما و همسرتان سازگار است یا خیر.
با وجود اینکه سازگاری گروه خونی در صورت بارداری به شما کمک می کند و جز آزمایشات کلیدی قبل از ازدواج نیست.در زمان بارداری اگر مادر گروه خونی Rhمنفی و پدر گروه خونی Rhمثبت داشته باشد برای جلوگیری از واکنش خونی ناشی از ورود خون جنین به خون مادر و تولید آنتی بادی علیه جنین برای مادر آمپول روگام تزریق می کنند.که این آزمایشات را دوره بارداری برای مادر انجام می دهند پس گروه خونی نقش چندانی در وقوع ازدواج ندارد.

آزمایش VDRL چیست؟
این آزمایش برای تشخیص بیماری سیفلیس که یک بیماری مقاربتی است انجام می شود و اگر این بیماری قبل از ازدواج تشخیص داده شود فرد مبتلا می تواند خود را معالجه کند و از انتقال بیماری به همسر خود جلوگیری کند.به علاوه تشخیص و درمان سیفلیس در خانم ها می تواند از انتقال این بیماری به جنین و عوارض آن هنگام حاملگی جلوگیری کند.


■ چرا اجازه بعضی از ازدواج ها داده نمی شود؟
وقتی یکی از طرفین در سوابق خود و یا اقوام خود یکی از بیماری های که از طریق ژن منتقل می شود مثل تالاسمی وجود داشته باشد با انجام آزمایش CBC و تکمیلی آن Hb electrophoresis بررسی می کنند که چقدر احتمال ابتلای فرزند آنها به آن بیماری وجود دارد .چنانچه این احتمال بالا باشد به آنها توصیه می شود که ازدواج نکنند. و به آنها درباره عواقب بچه دار شدنشان هشدار می دهند.
در آزمایش CBC،Hb electrophoresis هموگلوبینوپاتی ها که انواع مختلفی از بیماری ها گفته می شود که در آن هموگلوبین بیمار ساختمان طبیعی خود را ندارد و یک نقص ژنتیکی در هموگلوبین گلبول قرمز می باشد بررسی می شود .انواع متعددی از هموگلوبینوپاتی ها وجود دارد که معروفترین آنها کم خونی داسی . شکل و انواع تالاسمی(آلفا تالاسمی،بتا تالاسمی) هستند .انواع ناشایعتر مانتد
Hb C،HbE,HbS نیز وجود دارند.
بعد از مشخص شدن وضعیت خونی چنانچه هر دو فرد دارای تالاسمی مینور باشند ازدواج کنند ۲۵ درصد احتمال دارد فرزند آنها مبتلا به تالاسمی ماژور شود
تالاسمی مینور دارای هیچ علامت خاصی نیست و نیاز به درمان ندارد فرد مبتلا به مینور از نظر ظاهری سالم است و وصلت او با افراد سالم هیچ عواقبی ندارد اما تالاسمی ماژور یک بیماری حاد است و نیاز به درمان دارد و مشکلات و هزینه های زیادی را بدنبال خواهد داشت لذا چنانچه در آزمایش خون قبل از ازدواج معلوم شود که هر دو طرف تالاسمی مینور هستند آزمایشات تکمیلی دیگر به همراه مشاوره ژنتیکی برای آنها انجام خواهد شد.
در مورد دیگر مشکلات کم خونی دیگر هم در صورتی که هر دو طرف مبتلا باشند باید با متخصص خون و مشاوره ژنتیکی جهت ازدواج مشورت کنند.

■ چرا آزمایش ایدز اجباری نمی شود؟
در افرادی که مبتلا به ایدز شده اند احتمال منفی بودن آزمایش در دوره ابتدایی وجود دارد به همین دلیل ممکن است فرد دچار بیماری ایدز باشد اما جواب آزمایش آنها منفی باشد کسانی که فکر می کنند ممکن است به این بیماری مبتلا باشند و یا زوجین برای صحت مبتلا نبودن به بیماری ایدز بصورت داوطلبانه می توانند این آزمایش را انجام دهند.
آزمایشگاه پاستور برازجان آزمایشات تکمیلی جهت ازدواج را با بهترین تفسیر برای شما انجام میدهد.

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


ajax-loader