true

ویژه های خبری

true
    امروز دوشنبه ۳۰ تیر ۱۴۰۴

دشتستان بزرگ: بازار، مکانی که در آن دو یا چند طرف، خدمات و کالاها را مبادله می‌کنند و اما واژه بازار هفتگی یا جمعه بازار نیز در ایران به سالیان دور بر می گردد، واژه ای که مخاطب را با بازاری موقت و مکانی برای عرضه کالا در چهارچوبی مشخص و مدت زمانی کوتاه آشنا می کند.

به گزارش دشتستان بزرگ، در شهرهای استان بوشهر نیز مانند سایر نقاط کشور، بازارچه های هفتگی گوناگونی در روزهای مختلف هفته وجود دارد.
بیش از یک دهه است که شهر برازجان نیز مکانی به نام جمعه بازار تاسیس و زمینه ای برای فروشندگان ایجاد کرده است، کسانی که غالبا توانایی اجاره مغازه را ندارند.
مکانی قبلی این بازار، در ورودی شهر برازجان، جنب میدان کشاورز و جنب رودخانه فصلی بود که پس از چند سال با پیگیری مسئولین وقت به آن رسیدگی شده و ضمن زیرسازی، مسقف و برق کشی، غرفه هایی در اختیار کسبه قرار داده شده بود و در ازای ان, ماهیانه مبلغی را به عنوان کرایه به پیمانکاری که از طرف شهرداری, به این پروژه اختصاص داده شده بود، پرداخت می کردند، مبلغی که شامل هزینه نگهبانی از آن محل، تامین امنیت این روز بازار، هزینه برق، نظافت و… پرداخت می شد تا ضامن ماندگاری جمعه بازار شود، غرفه داران نیز با وجود کم کاری پیمانکار و مشکلات کوچکی که گاها وجود داشت، نسبت به پرداخت هزینه ماهیانه رضایت داشته و هر فرد در غرفه خود مشغول به ارتزاق بود.
البته متاسفانه به دلیل عدم مدیریت پیمانکار این بازارچه، مشکلاتی نیز برای رفت و آمد شهروندان برازجانی در روز جمعه ایجاد شد، مشکلاتی که نارضایتی برخی را به دنبال داشت, موضوعی که باعث شد مسئولین دشتستانی، به بهانه حل معضل، زمینه را برای تجربه تلخ دست فروشی در بیابان به فروشندگان این بازار نشان دهند.
اوایل سال جاری بود که بنری عجیب در ابتدای جمعه بازار نصب شد، بنری که در قسمتی از آن ذکر شده بود جمعه بازار به زودی در مکان فعلی تعطیل و به مکان دیگری منتقل می شود.


موضوعی که علاوه بر کسبه این بازارچه، مردم را شوکه کرد، چرا که مکانی با چنین امکانات زیرساختی ایجاد شده و یکی از بهترین بازارچه های استان بوشهر با نزدیک به ۴۰۰کسبه، به جای مدیریت به منظور اصلاح مشکلات و روان تر شدن ترافیک در ورودی شهر، به همین سادگی به سمت تعطیلی کشانده شد.
دو هفته پس از نصب این بنر، از ورود غرفه داران به این بازارچه جلوگیری شد و پیگیری های پیمانکار نیز برای تجدید نظر مسئولین بی نتیجه ماند.
به همین راحتی ۴۰۰کارگر از کار خود بی کار و هیچ فکری به حال ارتزاق آنها نشد، سکوتی دردناک در مقابل فعالیت های هفتگی افرادی که تنها از طریق همین روزبازار، هزینه ماهیانه مایحتاج خانواده خود را تامین می کردند و تنها امام جمعه برازجان بود که خطبه ای در این زمینه داشت.

گویا اعتراض و تجمع کارگران این روزبازار در فرمانداری، نامه نگاری آنها و واکنش تند برخی از رسانه ها در این خصوص در کنار گلایه برخی از فعالین مدنی نیز برای مسئولین هیچ اهمیتی نداشت، از همین رو پس از چند هفته سازه های جمعه بازار قبلی توسط پیمانکار جمع آوری شده تا خیال سرپرست وقت فرمانداری راحت شود.
در این میان مسئولین قول هایی نظیر در نظر گرفتن مکان جدید برای جمعه بازار در نقطه ای دیگر در ورودی شهر برازجان، تسطیح آن محل، ایجاد روشنایی و ایجاد سازه های غرفه مانند تا قبل از شروع پاییز به کسبه این بازارچه دادند، قول هایی که گویا برای ساکت کردن کسبه این بازار داده و کسی به فکر عمل به آن نبود.


گذشت زمان واقعیت تلخ ماجرا را بیشتر نشان داد، چرا که هیچ تغییری در بیابانی که به نام جمعه بازار نامگذاری شده بود ایجاد نشد، مدتی بعد نیز حکم آقای سرپرست به عنوان فرماندار دشتستان امضا نشده، فرد دیگری سرپرستی فرمانداری دشتستان را بر عهده گرفت، البته سرپرست جدید فرمانداری نیز اقدامی نکرد.
برخی مسیولینی که گاها خود را از مردم دانسته و به ظاهر دلسوز بودند هم به عنوان رفع تکلیف، گاها به این مکان سر زده و عکس هایی می گرفتند، اما هیچ کدام به قول های خود عمل نکرده و دلسوزانه هیچ قدم مثبتی برای این روزبازار برداشته نشد.


حال بیش از ۸ماه از جابجایی جمعه بازار می گذرد و مسئولین همچنان دست روی دست گذاشته و حتی نیم نگاهی به فعالیت کسبه این بازارچه نمی کنند.
شاید در هیچ جای دنیا چنین وضعیتی مشاهده نشود، بازاری با امکانات سرپناه، روشنایی و… را از ۴۰۰ کسبه زحمت کش گرفته، آنها را به بیابانی بدون هیچ گونه امکانات منتقل کنند و در مقابل نارضایتی آنان نیز هیچ واکنش مثبتی نشان ندهند.


کارگران و کسبه تابستان را در آفتاب سوزان بدون روشنایی، سرویس بهداشتی، آب شرب، زیرسازی و… سپری کرده و اکنون در تلاش برای گذراندن زمستان در کنار حیوانات موزی، سگ های ولگرد، فروشندگی زیر باران شدید در میان گودال های آب در تلاش هستند.
رنج دیدگانی که به دلیل نداشتن بضاعت مالی، توانایی خرید و یا کرایه مغازه را نداشته و همه چشم شان به جمعه هایی بود که نان یک هفته شان را دربیاورند، نانی که با تدبیر مسئولین، آجر شد.

اما آیا وقتش نرسیده با گذشت هشت ماه از این تصمیم قابل تامل مسئولین و بیکاری جمع زیادی از کسبه جمعه بازار، فکری به حال وعده های بی عمل داده شده شود؟

پایگاه خبری دشتستان بزرگ که همواره خود را صدای مردم دشتستان می داند در تلاش است در راستای پیگیری مشکلات این روزبازار، تا زمانی که قدمی توسط هر کدام از مسئولین برداشته نشده، پیگیر موضوع مذکور بوده و گفتگویی را با مسئولین ذی ربط انجام می دهد.

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


ajax-loader