| ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
|---|---|---|---|---|---|---|
| « مهر | ||||||
| 1 | 2 | |||||
| 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
| 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
| 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
| 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
- ۲۸ آبان ۱۴۰۴ ساعت درج خبر:۱۸:۵۹
- بدون دیدگاه
دکتری علوم صنایع غذایی: نقش آموزش و ارتقای آگاهی در زنجیره تولید غذا حیاتی است
دشتستان بزرگ :یک دکتری علوم صنایع غذایی، نقش آموزش و ارتقای آگاهی در زنجیره تولید غذا را حیاتی دانست و گفت: کشاورز و دامپرور در ابتدای زنجیره قرار دارند و استفاده نادرست از کود و سموم، آبیاری با آب آلوده یا خوراک نامناسب دام سلامت مردم را تهدید میکند و همچنین مصرفکنندگان باید با آلایندههای فیزیکی، شیمیایی و میکروبی، مواد سمی حین فرآوری، فلزات سنگین و راههای کاهش آنها آشنا شوند تا بتوانند سلامت خود را حفظ کنند.
مرتضی جمشیدی عینی دکتری علوم صنایع غذایی و مدرس دورههای سازمان ملی استاندارد و سازمان غذا و دارو در همایش ملی «محیط زیست، کشاورزی هوشمند و امنیت غذایی» در روز ۲۸ آبان که در سالن جلسات دانشکده کشاورزی ورامین برگزار شد، با بیان اینکه «ایمنی مواد غذایی و امنیت غذایی دو مفهوم متفاوت اما مکمل هستند»، توضیح داد: ایمنی مواد غذایی یعنی تضمین میکند که غذای سالم و بدون آلودگی به دست مصرفکننده برسد و امنیت غذایی یعنی تضمین میکند که مردم از نظر اقتصادی، اجتماعی و فیزیکی بتوانند به غذای کافی و سالم دسترسی پیدا کنند.
وی افزود: اگر بهترین صنایع غذایی را هم داشته باشیم ولی خاک بیمار، آب آلوده و کشاورزی سنتی داشته باشیم، نمیتوانیم امنیت غذایی پایدار ایجاد کنیم و کشور ناچار به واردات مواد غذایی خواهد شد.
جمشیدی با اشاره به پیشبینیهای جهانی گفت طبق تحقیقات تا سال ۲۰۵۰ جمعیت جهان به بیش از ۹ میلیارد نفر میرسد و نیاز به مواد غذایی بین ۵۰ تا ۷۰ درصد افزایش پیدا میکند. همچنین نیاز آبی برای کشاورزی تا ۴۰ درصد افزایش پیدا میکند و اگر از الان برنامهریزی نکنیم، بحران جدی ایجاد خواهد شد.
جمشیدی با تأکید بر اهمیت محیط زیست گفت: کاهش حتی یک درصدی مواد مغذی خاک، میزان پروتئین گندم را کاهش میدهد و فقر غذایی ایجاد میکند.
مدرس دورههای سازمان ملی استاندارد و سازمان غذا و دارو افزود: آبیاری با آب آلوده، ورود فلزات سنگین و خشک شدن تالابها همگی امنیت غذایی را تهدید میکنند.
وی کشاورزی هوشمند را شامل کوددهی دقیق، آبیاری بهینه، ژنتیکگذاری محصولات، کاهش مصرف سموم و افزایش بهرهوری دانست و توضیح داد بدون کشاورزی هوشمند، امنیت غذایی هوشمند و پایدار تحقق پیدا نمیکند و همچنین تأکید کرد: مردم امروز به دنبال غذای سالم و دارای فواید سلامتیبخش میگردند و تنها پر کردن شکم برای آنها کافی نیست.
جمشیدی مسئولیت متخصصان صنعت غذا را در طراحی فرآوردههای نوین، کاهش ضایعات و آموزش جامعه یادآوری کرد و گفت: مسئولیت ما حفاظت از سلامت مردم، ارائه غذای پایدار و سالم و ارتقای سطح علمی جامعه در حوزه صنعت غذایی را بر عهده ما قرار داده است.
مدرس دورههای سازمان ملی استاندارد و سازمان غذا و دارو در پایان افزود: کشور ما کمبود نیروی متخصص ندارد، بلکه نیازمند همافزایی و تعامل میان متخصصان است تا امنیت غذایی پایدار تحقق پیدا کند.
انتهای پیام
دیدگاه ها