true

ویژه های خبری

true
    امروز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴
اختصاصی دشتستان بزرگ/ در گفتگو با موسس قدیمی ترین آزمایشگاه کنونی برازجان مطرح شد:

دشتستان بزرگ: با توجه به شرایط خاص کرونایی، تلاش های مجموعه درمان و صد البته در کنار آن، مجموعه آزمایشگاهی استان و دشتستان مضاعف شده است.
کسانی که همه استرس های کاری و آلودگی محیط کار، عاملی در سد فعالیت هایشان نشده است.
از این روز و به پاس قدردانی از زحمات این مجموعه ایثارگر، گفتگویی را ترتیب داده ایم با دکتر عباس قرص ریز، موسس قدیمی ترین آزمایشگاه کنونی برازجان که خواندن آن خالی از لطف نیست.

-سلام، لطفا خودتان به مخاطبین ما معرفی بفرمائید.

با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما و دوستان در مجموعه سایت دشتستان بزرگ

این جانب دکتر عباس قرص ریز متولد سال ۱۳۴۵ در شیراز می باشم و تحصیلات خود را در شیراز تا مقطع دیپلم گذراندم و در سال۱۳۶۳ در رشته ی علوم آزمایشگاهی مقطع کاردانی در دانشگاه علوم پزشکی اهواز پذیرفته شدم و سپس در سال ۱۳۶۷ در رشته دکترای علوم آزمایشگاهی در دانشگاه مشهد پذیرفته شدم و در سال ۱۳۷۲ از دانشگاه علوم پزشکی مشهد فارغ التحصیل شدم.
بنده در دوره دکترا جزو دانشجویان برتر بودم و نفر دوم از نظر معدل در بین دانشجویان هم مقطع خود شدم و با معدل ۱۸ فارغ التحصیل شدم. سپس دوران طرح نیروی انسانی را در شهر بندرلنگه به مدت دوسال گذراندم و از سال ۱۳۷۴ در شهر برازجان در بیمارستان ۱۷ شهریور بعنوان مسئول فنی استخدام شدم و از سال ۱۳۸۱ در بیمارستان مهر برازجان تا هم اکنون مشغول بکار هستم در ضمن از سال ۱۳۷۵ آزمایشگاه پاستور برازجان را راه اندازی نمودم و تا هم اکنون در آنجا فعالیت می کنم. بنده دارای همسر سه فرزند می باشم.

– از چه سالی و از کجا، فعالیت آزمایشگاهی خود را آغاز کردید؟

-در سال ۱۳۷۵، برازجان از نظرآزمایشگاه تشخیص طبی و امکانات آزمایشگاه خیلی ضعیف بود و پس از راه اندازی آزمایشگاه پاستور بنده با استفاده از امکانات پیشرفته مشغول خدمت رسانی به مردم برازجان شدم لازم به ذکر است که بنده اولین بار دستگاه (سل کانتر هماتولوژی) و دستگاه (اتوانالیز بیوشیمی) را که تا آن زمان در این شهرستان وجود نداشت در آزمایشگاه پاستور راه اندازی نمودم و با استفاده از پرسنل مجرب و تجهیزات پیشرفته خدمات نوینی ارائه دادم.

-فعالیت های شغلی و علمی خود را برای مخاطبین دشتستان بزرگ تشریح بفرمائید.

آزمایشگاه پاستور دارای بخش های بیوشیمی – هماتولوژی – انگل شناسی- هورمون – تجزیه ادرار و ایمونولوژی و انجام آزمایشات تخصصی می باشد.لازم به  ذکر است که هم اکنون در بخش بیوشیمی و هورمون از دستگاه های هیتاچی و با استفاده از کیت های شرکت( رش آلمان ) جواب های آزمایش با دقت و صحت در حد کشورهای اروپایی ارائه می گردد.که به طور مثال دستگاه c311 هیتاچی در بخش بیوشیمی در استان بی نظیر می باشد و در بخش هورمون شناسی ابتدا از روش الیزا و سپس روش های رادیوایمنو (ria) استفاده می گردد و در حال حاضر از روش الکتروکمی لومینانس .ECL استفاده می شود.

-لطفا در خصوص نوع فعالیت و توانایی های کارکنان در آزمایشگاه بفرمائید.

پرسنل آزمایشگاه از پرسنل با تجربه انتخاب شده و با آموزش های دوره ای بطور مداوم مشغول ارتقا علمی و عملی هستند.

-با شروع دوران کرونا، سرانجام فعالیت شما چگونه شد؟ کرونا، تغییری در روند کاری شما ایجاد کرد؟

-از سال گذشته با شیوع ویروس کرونا مشکلات کار آزمایشگاه دوچندان شده است و پس از تحریم های کشور سهمیه کیت های آزمایشگاهی که عمدتا وارداتی می باشد با مشکلات عدیده ای مواجه شده است که به حمدلله تاکنون با پشت سر گذاشتن مشکلات فراوان خللی در ارائه خدمات نداشته ایم.


– در حرفه خود، تخصص را مهمتر می دانید یا تجربه کاری؟

در حرفه ما ابتدا علم و آموزش و سپس تجربه بکار می آید و با توجه به اینکه بطور مرتب علوم مرتبط با آزمایشگاه ارتقا می یابد ما هم باید با این موج علمی حرکت کنیم.

– در فعالیت آزمایشگاهی خود، تاکنون به مشکل پیچیده و غیرقابل حلی نیز برخورد کرده اید؟

در حرفه ما هرروز با یک مشکلات جدید روبه رو می شوید یعنی ذات کار آزمایشگاه داشتن تجارب جدید می باشد که به همراه مشکلات و مسائل پیش آمده با کمک پرسنل و همکاران برطرف می شود.

– چند نفر نیرو تحت نظر شما فعالیت می کنند؟

در آزمایشگاه های تحت نظر من در بخش دولتی حدود۷ نفر و در آزمایشگاه بخش خصوصی ۹نفر مشغول هستند.

-چه برنامه ای برای پیشرفت در حرفه و روند فعالیت خود دارید؟

جهت آزمایشگاه ان شالله قصد دارم که با توجه به اینکه در سال جاری احتمال رفع تحریم های ظالمانه وجود دارد و با گشایشی که در امور می شود می توان دستگاه های جدید و پیشرفته از خارج وارد نمود و همچنین با استفاده از پرسنل کارآزموده تر خدمات بهتری به مردم ارائه دهیم.


– بزرگترین آرزوی شما؟

بزرگترین آرزوی من کمک به حفظ سلامت مردم و از بین رفتن ویروس کرونا و برگشت خوشی و سلامت به جامعه می باشد.

– لطفا شیرین ترین و تلخ ترین خاطره دوران فعالیت علمی خود را برای مخاطبین ما بفرمائید.

-شیرین ترین خاطره مربوط به زمانی میباشد که در دوره دکترا قبول شدم که با شنیدن خبر سر از پا نمی شناخته و تلخ ترین خاطره مربوط به مرگ پدرم بود.

– آیا در حرفه شما، تخلف و عدم توجه به اخلاق حرفه ای نیز وجود دارد؟

تخلف در همه امور وجود دارد و خوشبختانه با توجه به وجدان کاری که در بین پرسنل و همکاران خود میبینم کمتر تخلف در رشته ما وجود دارد.

– تاکنون به فکر تاسیس شعبه جدید آزمایشگاه نیز بوده اید؟

امکان تاسیس شعبه جدید وجود ندارد چون هر آزمایشگاه نیاز به موسس و مسئول فنی مستقل خود دارد.

-با توجه به شرایط فعلی اقتصادی کشور، برای ایجاد یک آزمایشگاه مجهز، چه مقدار باید هزینه کرد؟

در شرایط کنون حداقل ۵ میلیارد تومان جهت آزمایشگاه با امکانات مورد نیاز است.

– چگونه آزمایشگاه ها با یکدیگر مقایسه و یا ارزیابی می شدند؟

آزمایشگاه ها تحت نظارت اداره امور آزمایشگاهی می باشند و بطور دوره ای توسط آزمایشگاه رفرانس و کنترل های خارجی بررسی و ارزیابی می شود.


– آزمایشگاه پاستور در این ارزیابی، چه رتبه ای دارد؟

آزمایشگاه پاستور الحمدلله از امتیازات بالایی برخورد دار است.

– نقش آزمایشگاه در روند تشخیص و درمان بیماریها را بفرمائید.

امروزه تقریبا بدون ارزیابی و آزمایش بیمار نمی توان درمان خاصی انجام داد و با توجه به حیطه وسیع آزمایشات جهت تشخیص و درمان و پیش گیری درمان نیاز مبرم به آزمایشگاه می باشد.
تجهیزات به عنوان ابزار در دست متخصصان می باشد و بدون کادر مجرب تجهیزات کاربردی ندارد.

– با پیشرفت تکنولوژی و تجهیزات آزمایشگاهی آیا فکر نمی‌کنید نقش متخصصان علوم آزمایشگاهی کمرنگ‌تر می‌شود و تجهیزات جای پرسنل را می‌گیرند؟

آزمایشگاه در۲۰ سال گذشته پیشرفت قابل ملاحظه ای داشته است و واقعا در این بخش با کشور های اروپایی قابل مقایسه می باشیم.
هرچند از نظر هزینه ها، هر روز آزمایشگاه ها در فشار بیشتر قرار می گیرند و جهت تامین کیت ها و سرویس و نگهداری و ارتقا آزمایشگاه با مشکلات عدیده ای روبه رو هستیم.

– آیا در برازجان آزمایشگاه در جایگاه واقعی خود قرار دارد؟

شهر برازجان جز یکی از بهترین شهرها در ارائه خدمات آزمایشگاهی می باشد.

– طرح تحول نظام سلامت نیز تأثیری در فعالیت آزمایشگاه شما داشت؟

طرح تحول سلامت با محور قراردادن خدمات پاراکلینیک خصوصا آزمایشگاها و استانداردسازی آزمایشگاهی نقش مهمی در ارتقا خدمات داشته است.

– از شغل خود رضایت دارید؟

الحمدلله از شغل خود با توجه به تمام مشکلات رضایت دارم و اگر دوباره به جوانی باز گردم باز همین رشته را انتخاب می کنم.

– درد و دلی دارید که دوست داشته باشید رسانه ای و منتشر شود؟

-ان شالله هر چه بیشتر و بهتر می توان به نیازمندان خدمات ارائه نمود و از هدر رفت منابع کشور با بهینه سازی سیستم درمانی کشور جلوگیری کرد.

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


ajax-loader