true

ویژه های خبری

true
    امروز یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴

دشتستان بزرگ: به‌مناسبت برگزاری آیین «کوچه‎گردان عاشق» به همت جمعیت امام علی؛

دخترک دید امشب سفره خالی است. نگاهی به مادر انداخت، او را غمگین یافت، بلافاصله نگاهش را به پدر دوخت، دید شانه‎های پدر می‌لرزد… . بی‎حوصله شد و گفت: «پس چی شد؟ من گرسنه هستم، چرا امشب هم غذا نداریم.؟!». مادر وقتی بی‌تابی کودک را دید، دیگر نتوانست بغض فروخورده خود را پنهان کند و این بار دردهایش را با صدا گریه کرد و دخترک را در آغوش گرفت و گفت: «دخترم آرام باش، امشب آقای ما که جانمان فدای او باد، به آسمان‎ها و نزد خداوند رفته است».

 دیگر نتوانست ادامه بدهد و گریه به او امان نداد. دخترک که تنها چیزی که در این سه روز خورده بود، تکه‎ای نان خشک بود، بی‎حوصله‌تر از قبل داد زد و گفت: «من گرسنه هستم، پس چرا غذایی برایم فراهم نمی‎کنید، در سفره فقط آب گذاشتید، من گرسنه هستم». این بار پدر در حالی که سرش را پایین انداخته و شرمسار بود و یارای نگاه کردن به چشمان کودکش را نداشت، گفت: «دخترم یتیم شدیم، پدرمان دیگر نیست که برای ما غذا بیاورد، دیگر نیست که اشک‎های تو را و سفره خالی ما را ببینید، لعنت خدا بر ابن‌ملجم مرادی باد که همه ما را یتیم کرد… ». پدر و مادر هم تازه متوجه شده بودند که ناجی و حامی روزهای سختشان کسی جز امام علی (ع) نبوده است، مردی که فقط می‎توان گفت از جنس نور و ایمان و بخشش بود و دنیا دیگر همانند او را به خود ندیده است. از آن پس مریدانش سعی کردند بسیاری از رفتارهای حسنه وی را در دنیا زنده نگهدارند که یکی از آنها انفاق به ایتام و فقرا بود. این سنت حسنه امروزه در ایران و به همت بسیاری از انجمن‎های خیریه زنده نگه داشته است که یکی از این انجمن‎ها جمعیت امام علی (ع) است که در کنار سایر امور خیرخواهانه و انسان‎دوستانه خود، دمی از اجرای آیین «کوچه‎گردان عاشق» غفلت نورزیده است. این موسسه هر ساله به شناسایی خانواده‎های نیازمند و فقیر در نواحی محروم اقدام می‎کند و با کمک‎های مردمی و خیّران مایحتاج یک‎ماهه این خانواده‎ها را تهیه می‎کند و شبانه به‎صورت ناشناس این بسته‎های غذایی را به در خانه‎های آنها می‎‏رساند. رسمی که همواره نوع‎دوستی و انسانیت را در جامعه ترویج و گسترش می‎دهد. این آیین هر ساله از سوی جمعیت امام علی (ع) در استان بوشهر نیز اجرا می‎شود.
 روابط عمومی جمعیت امام علی (ع) در خصوص آیین «کوچه‌گردان عاشق» به بامداد جنوب گفت: این آیین نخستین و قدیمی‌ترین طرح جمعیت مستقل امداد دانشجویی‌–‌مردمی امام علی (ع) است که از سال ۱۳۷۸ تاکنون بی‌وقفه برگزار شده و با گذشت بیش از ۱۸ سال، حالا به یک آیین فراگیر تبدیل شده است.
مرضیه جعفری در ادامه با بیان این‎که تامین نیازهای غذاییِ حیاتی خانواده های محروم در ماه مبارک رمضان، شکل اجرائی این طرح را تشکیل می‌دهد، افزود: در این طرح، کیسه‌های مایحتاج مورد نیاز یک‌ماهه هزاران خانواده محروم در شب‌های قدر، به تاسی از کوچه‌گردی‌های عاشقانه مولا علی (ع) و سیره عملی زندگی ایشان، به همت دانشجویان و مردم، تهیه و به درِ خانه‌های این عزیزان برده می‌شود. این آیین به‎رسم یتیم‌نوازی و مهر به همنوع، انجام می‌شود.
وی در خصوص جامعه هدف این طرح هم توضیح داد: جامعه هدف این طرح را تمامی خانواده‌های نیازمند که به‌دلیل فقر، قادر به تامین نیازهای اولیه زندگی خود از جمله غذا نیستند، تشکیل می‌دهند.
جعفری در خصوص چشم‎اندازی که برای این طرح پیش‌بینی شده است، گفت: این چشم‎انداز شامل ایجاد یک ساختار مناسب برای تامین نیازهای اولیه خانواده‌های نیازمند از طریق کمک‌های خیّرین می‎شود، به‌طوری که هر یک از خیرین بتوانند کمک‌های خود را با نظارت تیم مددکاری جمعیت به هر خانواده یا شخصی که تمایل دارند، ارائه کنند. به این صورت می‌توان به یک مدیریت هوشمندانه در امر غذارسانی دست یافت. مدیریتی که از یک سو از اتلاف و اسراف منابع غذایی در مقاصد اشتباه و از سوی دیگر، از رنج گرسنگی و مرگ و میرهای ناشی از آن، در اقصی نقاط کشور جلوگیری می‌کند. در این سیستم است که مردم نیکوکار و خیرین می‌توانند به‌طور مستقیم کمک‌های خود را به دست خانواده‌های دردمند برسانند و از نتایج کارهای نوع‌‌دوستانه خود به‎طور مستمر اطلاع کسب کنند.
روابط عمومی جمعیت امام علی (ع) استان بوشهر در خصوص مهم‎ترین اهداف این طرح نیز تصریح کرد: تامین نیازهای اولیه خانواده‌های نیازمند، معرفی خانواده‌های نیازمند به خیّرین و ایجاد یک پل ارتباطی بین خیّرین و نیازمندان، گسترش فرهنگ نوع‌دوستی برای فراگیر شدن کردارهای دگرخواهانه و امور خیریه در سطح جامعه، ایجاد امید در خانواده‌های نیازمند برای ادامه زندگی، نزدیک شدن به خانواده‌ها برای شناسایی مشکلات فرهنگی و اجتماعی کودکانِ آنها و ادامه فعالیت مددکاری با آنان در آینده و شناسایی مناطق و خانواده‎های محروم و نیازمند در سطح کشور مهم‎ترین اهداف ما در این طرح است.
جعفری با اشاره به این‎که این طرح دارای کمیته‌های شناسایی، کمیته تهیه مایحتاج و کمیته اجرای مراسم است، خاطرنشان کرد: کمیته شناسایی در طول سال با بهره‌گیری از نیروهای آموزش دیده، به شناسایی محله‌ها و خانواده‌های فقیر و بررسی نیاز و درجه‌بندی میزان فقر آنها می پردازد. خانواده‌هایی که در فهرست خانواده‌‌های درجه یک قرار بگیرند، خانواده‌هایی هستند که بنا به دلایل مختلف حتی از تامین خوراک و قوت لایموت نیز عاجز و اغلب کودکان آنها دچار سوء‌تغذیه هستند. این خانواده‌ها فهرست اصلی خانواده‌‌های زیر پوشش طرح کوچه‌گردان را تشکیل می‌‌دهند. کمیته تهیه مایحتاج هم اقلام مفید و ضروری سبد تغذیه خانوارها را که با صلاحدید متخصصان تغذیه تعیین می‌شود، سعی می‌کند با تامین بودجه لازم از طریق کمک‌های مردمی و حامیان مالی شامل بنگاه‌های اقتصادی، مایحتاج مورد نیاز و مواد غذایی را از محل‌های مناسب با حداقل هزینه تهیه کند.
وی در پاسخ به این پرسش که چند سال است که طرح «کوچه‎گردان عاشق» در استان بوشهر اجرا می‌شود، گفت: چهار سال است که این طرح به همت جمعیت امام علی (ع) بوشهر در استان بوشهر همزمان با سراسر کشور اجرا می‎شود. سال گذشته تعداد ۲۰۰ کیسه حاوی مایحتاج خانواده‌ها در شهرستان‌های کنگان، عسلویه و محله تنگک بوشهر توزیع شد. امسال نیز به یاری خداوند متعال این طرح در استان بوشهر اجرا خواهد شد و تعداد ۲۲۰ کیسه در میان خانواده‌های شناسایی شده حاشیه شهر برازجان همزمان با شب قدر در تاریخ ۲۵ خردادماه توزیع خواهد شد.
 روابط عمومی جمعیت امام علی (ع) استان بوشهر در پایان با بیان این‎که افرادی که تمایل به شرکت در این آیین دارند، می‌توانند حداکثر تا ۲۳ خردادماه کمک‌های نقدی و غیرنقدی خود را در اختیار جمعیت امام علی بوشهر قرار دهند، خاطرنشان کرد: افرادی که می‌خواهند ما را همراهی کنند، می‌توانند کمک نقدی خود را به شماره کارت ۶۱۰۴۳۳۷۷۷۰۰۳۱۳۰۸ به‌نام جمعیت امام علی (ع) واریز کنند البته پس از واریز مبلغ، لطف کنند شماره پیگیری پرداخت، تاریخ و مبلغ را به شماره تماس ٠٩١٧٨٧۶٩۵۶٢ ارسال کنند و برای کمک‌های غیرنقدی هم روزانه از ساعت ١٠ تا ١٣ و ١٧ تا ٢٠ در محل خانه ایرانی پذیرای شما عزیزان هستیم. اقلام غیرنقدی مورد نیاز هم به این شرح است: برنج، گوشت گوسفند، روغن مایع، عدس، سبز، نخود، سویا، قند، شکر، مرغ، پنیر، ماکارونی، چای، رب، شامپو، پودر لباسشویی، مایع ظرفشویی و صابون.
منبع: روزنامه بامداد جنوب

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


ajax-loader