true

ویژه های خبری

true
    امروز شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴
دشتستان بزرگ: بیش از ۱۵۰ گونه جلبک در ناحیه جزر و مدی در سواحل استان بوشهر شناسایی شده که دارای خواص دارویی و صنعتی هستند. http://www.iribnews.ir/files/fa/news/1396/3/10/1049682_916.jpg به گزارش دشتستان بزرگ به نقل از خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر؛ کارشناس گیاهان دارویی و جلبک‌های دریایی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان بوشهر گفت: برخی از گونه‌های جلبک قهوه‌ای، قرمز و سبز دارای ارزش بالایی هستند به عنوان مثال سه گونه از این جلبک مانند سارگاسوم، گراسیلاریا و کالرپا در صنایع مختلف لبنیات سازی، کود کشاورزی، تغذیه دام و طیور و پزشکی کاربرد دارند. کهزاد سرطاوی در گفت‌وگو با خبرگزاری صداوسیما افزود: تا کنون ۲۰ طرح تحقیقاتی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی بوشهر برای ساخت ترکیبات ضدویروسی و آنتی اکسیدانی از جلبک ها صورت گرفته و هشت گونه از جلبک‌ها نیز برای انجام تحقیقات به فرانسه فرستاده شده است. وی با بیان این‌که این نوع جلبک‌ها در مناطق دیگری از کشور نیز وجود دارند، بیان کرد: طرح کشت و پرورش آزمایشی این سه نوع جلبک اجرا شده و و از دو گونه سارگاسوم و گراسیلاریا نتایج خوبی به دست آمده است. سرطاوی ادامه داد: اکنون از این جلبک‌ها برای تهیه کود گیاهی، غذای شتر مرغ و ماهی و تولید آگار که در آزمایشگاه برای تهیه محیط کشت و درمان برخی بیماری‌ها مانند دیابت و زخم معده کاربرد دارد، استفاده می‌شود. این کارشناس همچنین گفت: در استان بوشهر به اندازه کافی جلبک داریم اما به علت نبود سرمایه گذار و مشکلات فرآوری هنوز نتوانسته ایم از این ظرفیت عظیم به خوبی استفاده کنیم. سرطاوی تصریح کرد: به عنوان مثال هر کیلو آگار در خارج از کشور یک ونیم میلیون تومان قیمت دارد و اگر ما بتوانیم این ماده را از جلبک‌های استان تهیه کنیم، می توانیم بازار خوبی برای آن داشته باشیم.

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


ajax-loader