true

ویژه های خبری

true
    امروز شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

دشتستان بزرگ: پایگاه خبری تحلیلی دشتستان بزرگ در نظر دارد که به مناسبت روز خبرنگار به معرفی خبرنگاران فعال این شهرستان بپردازد که در گام نخست مروری داریم بر زندگینامه و کارنامه زوج رسانه ای دشتستان” سیده حلیمه حسینی و امرالله صالحی“.
به گزارش دشتستان بزرگ، در این مطلب، شما را دعوت می کنیم به فعالیت های سیده حلیمه حسینی که خواندن آن خالی از لطف نیست:

لطفا در ابتدا معرفی مختصری از خود داشته باشید و بفرمایید کار خبرنگاری را از چه زمانی و از کجا شروع کردید؟

سیده حلیمه حسینی هستم یکی از خبرنگاران خبرگزاری های استان بوشهر در حوزه دشتستان .
اینجانب کار خبری خود را از سال ۸۶ ، ۸۷ با خبرگزاری های فارس و ایرنا شروع کردم یعنی در واقع در کنار همسرم که خبرنگار بود به تنظیم خبر می پرداختم اما بصورت حرفه ای و رسمی کار خود را با خبرگزاری ایرنا از سال ۸۹ آغاز نمودم.


آیا علاقه مندی به حرفه خبرنگاری تنها انگیزه شما برای انتخاب این شغل بود یا اهداف دیگری نیز داشتید؟

در واقع ابتدا هیچ حسی به خبرنگاری نداشتم البته چون رشته تحصیلی دبیرستان من ادبیات و در دانشگاه نیز یکی از شاخه های علوم تربیتی و اجتماعی بود همیشه علاقه زیادی به نویسندگی، گزارش نویسی و حتی بصورت غیر حرفه ای سرودن شعرهای کوتاه داشتم و هنوز برخی از این آثار کوتاه را از دوران تحصیل دارم.لذا برای تنظیم خبر یا گزارش بنا به ضرورت شغل همسرم که گاهی به آن می پرداختم مشکلی نداشتم و اغلب مورد تایید مسئولین مراکز خبرگزاری و اساتید فن خبر قرار می گرفت و از اینجا بود که کم کم به این کار علاقه پیدا کردم و اکنون با عشق به حرفه ام و با افتخار با خبرگزاری ایرنا و صدا و سیما همکاری میکنم.

بفرمائید از دیدگاه شما، یک خبرنگار چگونه می تواند این وظیفه خطیر را انجام دهد؟

یک خبرنگار باید قبل از هر چیز صبور بوده تا بتواند همیشه در واقع آنلاین باشد چون خبرنگاری برخلاف همه مشاغل و حرفه ها وقت و زمان نمی شناسد.

رمز موفقیت در عرصه خبرنگاری چیست؟

رمز موفقیت در این عرصه داشتن صداقت،سرعت عمل و شناخت جامعه پیرامونی در کنار تخصص و کار حرفه ای است.

آیا ماهیت حرفه خبرنگاری، ویژگی ها و اهمیت آن برای مردم و مسئولان به اندازه کافی شناخته شده است؟

هنوز برخی ازاقشار و حتی برخی مسئولان به نقش کلیدی خبرنگاران بعنوان رابط بین مردم و مسئولین اعتقاد ندارند در صورتی که به نظر من اگر خبرنگاران نباشند به عنصر آگاهی بخشی و ارتباط دو سویه که انعکاس نیازها، مشکلات و نظرات مردم به مسئولین از سویی و عملکرد، تصمیمات، اقدامات و خدمات مسئولین به مردم از سویی دیگر را که رکن دموکراسی و یک جامعه بالنده است خدشه وارد می شود.

سیاست های کلی دولت در رابطه با خبرنگاران از نظر شما چگونه است؟ آیا دولت حمایت و توجه لازم را از این قشر به عمل می آورد؟

در واقع دولت ها، ارگان ها و نهادهای حکومتی ما هر کدام با دیدی به خبرنگاران نگاه می کنند و گرچه همه آنها به این حرفه به عنوان یک شغل سخت نگاه می کنند اما متاسفانه در خیلی از موارد که نیاز باشد حمایتی از این قشر نمی شود.

به عنوان یک خبرنگار پیشکسوت، برای جوانان که به تازگی قصد ورود به این حرفه را دارند، چه توصیه ای دارید؟

توصیه من همواره به دوستداران این حرفه این است که به این کار به عنوان یک شغل دائمی نگاه نکنند و اگر هم به هر دلیلی وارد این عرصه شدند ابتدا نیازمندی های واقعی جامعه خود را بشناسند و به دنبال حاشیه نباشند بلکه در هر سطر و خط خبر نویسی این موضوع را مد نظر قرار دهند که مشکلی از جامعه حل کنند و یا خدمات واقعی مسئولین را به اطلاع عموم برسانند و خبر و گزارشی تهیه کنند که بر دانسته های خواننده یا بیننده بیافزاید و سودی برساند و در انعکاس مشکلات مردم، مسئولین را بیدار کند.


آیا از سالهای فعالیتتان خاطرات تلخ و شیرینی هم در ذهن دارید؟

من در طول سالهای خبرنگاری اتفاقات تلخ و شیرین زیادی را پشت سر گذاشته ام . کارهای خبری و گزارش‌های زیادی گرفته ام که گاه تلخ بوده و گاه شیرین که با هیچ لذتی قابل معاوضه نیست گاهی پیش آمده گزارشهایی بوده که بعد از انتشار نتیجه بسیار خوبی برای مردم داشته که وقتی پس از آن با من تماس می‌گرفتند و تشکر میکردند خستگی و استرس ناشی از آن گزارش را فراموش می کردم بطور مثال در یکی از روستاهای بخش مرکزی دبستان تخریبی بود که دانش آموزان در کانکس درس می‌خواندند و کانکس هم در زمستان دچار آتش سوزی شده بود من و همسرم برای تهیه گزارش مراجعه کردیم که با ممانعت مسئولین مدرسه به داخل مواجه شدیم و مجبور شدیم گزارش مردمی را پشت درب مدرسه بگیریم ولی همسرم آقای صالحی از روی دیوار وارد شد و تصاویری را ضبط نمود که برای انتشار نیز با مشکلاتی مواجه شدیم اما در هر صورت گزارش به شبکه سراسری ارسال و پخش شد و چند روز پس از این گزارش بازدیدها و برنامه ریزیها جهت احداث مدرسه استاندارد در آن روستا آغاز شد و در مدتی کوتاه احداث گردید و اکنون دانش آموزان آن روستا در مدرسه ای بسیار زیبا و استاندارد تحصیل می‌کنند.
خاطرات زیاد است یکی از گزارشهایی که در خصوص یکی از بیماریهای دامی همه گیر در سطح شهرستان و یا موردی دیگر سوخت ماشین آلات کشاورزی گرفتم که با اعتراضات شدید و حتی تهدید یکی از مسئولین وقت مواجه شدم ولی با همه استرس و فشار روحی که برایم پیش آمد نتیجه بخش بود و مسئولین استانی را پای کار آورد.


گزارش‌های زیادی در حوزه خشکسالی های شهرستان موضوعات کم آبی،سیل، زلزله، مشکلات اقشار مختلف داشته ام.
من و همسرم به لحاظ اینکه هر دو خبرنگاریم مزیتها و معایب زیادی داشته است از جهتی چون شرایط کاری همدیگه را درک می‌کنیم خوب هست و بسیار کمک کار هم بوده ایم اما مشکلات و سختیهای زیادی داشته ایم.


این سالها چه بسا به اقتضای کار، زندگی خانوادگی ما بسیار تحت الشعاع قرار گرفته، همه برنامه های ما باید هماهنگ با ایام و وقایع جامعه صورت بگیرد چه بسا مسافرت‌ها، مهمانیها و دورهمی های خانوادگی بوده که ما به لحاظ اینکه هفته دولت، دهه فجر، روزقدس، عید فطر، و سایر مناسبتها بوده و خانواده من و همسرم باید برنامه خود را با ما تنظیم کنند و یا بناچار ما و فرزندانمان از حضور در بین آنها محروم مانده ایم. همه اینها شیرینی و تلخی های خاص خود را دارد البته درد دلها و گلایه هایی هم از مسئولین هست که مجال بیان نیست و از حوصله خوانندگان خارج خواهد شد.

کلام آخر؟

حرف آخر من این است، خبرنگاری یعنی سخت کوشی، خطر کردن و در برخی موارد فدا شدن و کوتاه نیامدن.

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


ajax-loader