true

ویژه های خبری

true
    امروز شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴
سه شنبه های فرهنگی دشتستان بزرگ:

دشتستان بزرگ: پایگاه خبری تحلیلی دشتستان بزرگ در روزهای سه شنبه به معرفی هنرمندان این شهرستان پرداخته و با انجام مصاحبه و یا ارائه مطالبی، در راستای شناساندن این هنرمندان تلاش دارد.

این هفته شما را دعوت می کنیم به خواندن زندگی نامه و کارنامه یکی از گرافیست های برجسته در دشتستان که خواندن آن خالی از لطف نیست.

 

۱٫ لطفا خود را معرفی کنید(بیوگرافی کامل)
فاطمه حیدری هستم ۲۴ ساله و فعال در رشته تحصیلی ‌گرافیک.

۲٫ فعالیت هنری خود را چگونه آغاز کردید؟
از دبیرستان که انتخاب رشته کردم فعالیت هنریم به صورت جدی شروع شد.

۳٫ در کدام زمینه و کدام گروه هنری فعالیت می کنید؟
من بیشتر در زمینه نقاشی و تصویر سازی در گروه هنری هشت فعالیت می کنم.

۴٫ شنیده ایم که گروه هنری هشت منحل می شود، دلیل انحلال چیست؟ شما موافق هستید؟ بعد از آن چگونه فعالیت می کنید؟
هشت قرار نبوده همیشگی باشد اگر قرار بر انحلال باشد من موافقم در صورتی که این گروه با تغییر شکل مجددا ظاهر بشود…
قطعا بعد از هشت سعی می کنم هر روز تلاشم را برای پیشرفت بیشتر کنم تا بهتر از قبل ظاهر شوم.

۵٫ اعضای گروه هشت نقاط مشترکی هم دارند؟ همگی حرفه ای بوده یا آماتور؟
صد درصد؛ فک میکنم از مهم ترین نقاط مشترک هشت، همین میل به معرفی و کمک به هنرمندان نوپا هست. ببینید هر کس در ابتدای کار یک فرد حرفه ای نیست، بلکه با تلاش و یاد گیری بیشتر تبدیل به یک فرد حرفه ای می شود. به طور مثال از سال اول نمایشگاه هشت تا همین الان با کنار هم‌ چیدن کارهایی که من دارم به راحتی می شود پیشرفتی که داشتم را دید.

۶٫ در نمایشگاه های سالانه هم شرکت دارید؟ کیفیت آثار راه یافته به نمایشگاه چطور است؟
غیر از هشت، یادم نیست نمایشگاه سالانه ای باشد ولی اگر بوجود بیاید چرا که نه.
در نمایشگاه از همه سطح کار موجود است، از آثار کسی که سالهاست تدریس می کند تا کسی که تازه وارد این عرصه شده است، رسالت هشت غیر از نمایش آثار در واقعیت چیز دیگری هست.

۷٫ برنامه خاصی برای نمایشگاه پیش رو دارید؟
معمولا برای نمایشگاه هشت ما سعی می کنیم برای هر سال یکسری ایده داشته باشیم، که تا قبل از افتتاحیه در مورد آن خارج از گروه حرفی نمی زنیم، ولی اگر منظور شما به صورت جداگانه و همکاری با گروه دیگری باشد من خیلی دوست دارم همراه با همسرم اقای تفکری در آینده ای نزدیک یک نمایشگاه مشترک داشته باشیم.

۸٫ چه افتخاراتی را در سال های اخیر کسب کرده اید؟ فعالیت در گروه هشت نیز برای شما موثر بوده است؟
من هیچوقت علاقه مند نبودم که در جشنواره ها شرکت کنم ولی یکسری افتخارات بوده که من دوتا از آن ها را خیلی دوست دارم یکی از موارد چاپ دو اثر از من در یک کتاب بوده که با جمعی از هنرمندان خوب استان و شهرم بود و دیگری کسب مقام اول در قسمت تصویر سازی در جشنواره ای که در اول سال ۹۹ برگزار شد با موضوع کرونا .

۹٫ برگزاری نمایشگاه گروه هنری هشت چگونه بوده و استقبال مردم از هنر را چگونه ارزیابی می کنید؟
برگزاری نمایشگاه همیشه مشکلات، استرس ها، دغدغه ها و ناراحتی های خودش رو داشته و نمیشه گفت همه چیز عالی بوده اما ۵ دقیقه بعد از افتتاحیه لذت برپایی نمایشگاه باعث می شود سختی نمایشگاه فراموش شود.
در مورد استقبال مردم نیز هنر سلیقه ای هست من فکر می کنم‌ ما نمی توانیم اعتراضی داشته باشیم که استقبال مردم چرا کم بوده، فقط می توانیم بگوییم امیدواریم هر چقدر رو به جلو می رویم مخاطبین دید بهتر و بازتری نسبت به هنر پیدا کنند.

۱۰٫ کپی برداری در آثار هنری چه مفهومی دارد؟
متاسفانه در برهه ای از زمان به سر می بریم ک تدریس تمام آموزشگاه ها روی کار کپی انجام می شود وقتی پایه ی آموزش کپی باشد چطور می شود از هنرمندانی که شروع بکار می کنند انتظار داشته باشیم که تبدیل به یک هنرمند خلاق با کلی کار اورجینال در آینده شود، کپی کردن یا خوب بوده و یا بد، اگر خوب نیست چرا تدریس نیز از کپی انجام می شود؟ و اگر خوب هست چرا این قدر منتقد دارد؟

۱۱٫ بزرگترین آرزو و هدف شما در دنیای هنر چیست؟
هنرمندان جدیدی که پرورش پیدا می کنند بسیار خلاق تر باشند با کلی کارهای اورجینال و قدم های خود را جای گروه هشت گذاشته و پیشرفت کنند، یک روز ما نیز فرسوده شده و تمام می شویم، امیدوارم بعد از ما کسانی باشند که هشت جدیدی را برپا کنند.

۱۲٫ رقابت در هنر را چگونه می بینید؟
بنظر من رقابت سالم در هنر خیلی عالی هست، می تواند باعث پیشرفت شود در هنر اگر رقابت باعث تلاش بیشتر شود می تواند از ما هنرمند بهتری بسازد.

۱۳٫ خلق آثار به زمان، علاقه و یا روحیه خاصی نیاز دارد؟
بله حتما همین طور است، هر آثاری که خلق شود حاوی دیده شدن بخشی از روح هنرمند نیز هست، شاید همه دیده باشیم که هیچ نقاشی نمی تواند از تابلوی خود دست بکشد، این موضوع یک وضعیت مشترک بین هنرمندان بوده و چون بخشی از خودشون را درون آن اثر می بینند در واقع اگر هنرمند عصبی یا ناراحت باشد به راحتی از نوع خطوط یا ترکیب رنگها می توان فهمید، آثار هنری همیشه در مورد خالق خود به اندازه ی یک کتاب حرف دارند.

۱۴٫ بهترین اثر هنری شما چه نام دارد؟ در کدام زمینه است؟
معمولا روی کاراهایی که دارم معمولا اسم نذاشته که بتوانم اسم خاصی را مطرح کنم؛ ولی من به شدت فرم ماهی را دوست دارم، در بسیاری از کارها حداقل یک ماهی را می توان پیدا کرد، البته اثر مورد علاقه من که بسیار مورد تمجید استادانم قرار گرفت، دوتا ماهی خلاف جهت هم بود ک نقاشی نقش برجسته است.

۱۵٫ اخلاق، منش و رفتار یک هنرمند واقعی را چگونه می بینید؟
هنرمندان کسانی هستند که با هنر خود یکسری تفکرات و عقاید را به نمایش گذاشته، پس خیلی مهم بوده که مراقب افکار خود باشند، یک هنرمند از لحاظ فکری باید کاملا پاک باشد چون در برابر حرفی که با آثارش به مخاطب رسانده مسئول است.

۱۶٫ بدترین و بهترین خاطرات هنری خود را بیان کنید.
بهترین خاطره ی هنری من که همیشه برایم ارزش داشت وقتی بود که یکی از نقاشی هایم را پیش یکی از استادانم به نام بحرینی بردم و با تعجب بارها و بارها با فاصله یک دقیقه تکرار کرد، دختر تو دیوانه ای؛ چطور توانستی اینقدر دقیق و ظریف این اثر را خلق کنی؟ مخصوصا وقتی فهمید کل تابلوی ۱ متر در ۱متر و نیم را با قلم موی ۰ کار کردم.
در مورد بدترین خاطره نیز هیچ وقت اتفاق بد را یاد ندارم، در هنر تنها مسئله ای که خیلی اذیت شدم، همان تابلوی دوماهی خلاف جهت هم بود که دو یا سه روز روی نقش برجسته آن وقت گذاشتم و دقیقا زمانی که فکر می کردم تمام شده و باید به دنبال رنگ گذاری بروم، متوجه شدم تمام نقش برجسته ها ترک خورده و مجبور بودم کل آن نقش ها را خودم با دستهای خودم خراب کنم.

۱۷٫ تفاوت بین هنرمند و هنرجو را در چه می بینید؟ یک هنرجو چگونه می تواند تبدیل به یک هنرمند توانمند شود؟
هنرمند کسی بوده که تلاش کرده و آزمون و خطاهای مورد نیاز را انجام داده و تجربه بسیاری کسب کرده است، در نهایت در خلق اثر حرفی برای گفتن دارد، هنرجو نیز کسی بوده ک دوست دارد پای خود را جای پای هنرمند گذاشته و همان مسیر را با یک شخص هنرمند طی کند تا به هدف خود و جایگاهی که در هنر می خواهد برسد. در خصوص اینکه یک هنرجو چه کارهایی باید کند، فقط می توانم صحبت از تمرین خیلی زیاد، دیدن آقار زیاد کنم، هنرجو نباید سعی کند مثل فردی باشد، باید سبک خودش را داشته و بهترین نوع قلم را داشته باشد.

۱۸٫ چه هنرمندانی را به عنوان الگوی خود در نظر دارید؟ بهترین دوستان هنری خود را نام ببرید.
الگوی هنری من قطعا آقای طحانیان است، وی انسان بسیار توانمندی در هنر بوده و فکر می کنم شخصیت هنری خیلی با ارزشی در جامعه هنرمندان خصوصا در استان باشد، بهترین دوستان هنری من تمام اعضای هشت بوده که تمام این سالها کنار هم بوده ایم هر کدام کم آورده و یا خسته شدیم، بقیه با دادن روحیه و دلداری کمک کردند، در اصل گروه هنری هشت خانواده ی هنری ما بوده و اعضای آن از دوست خیلی فراتر هستند.

۱۹٫ چه انتظاراتی از مسئولین دارید؟ به نظر شما مسئولین و یا اداره ارشاد دین و وظیفه خود نسبت به هنر را انجام داده یا خیر؟ دلیل آن را چه می دانید؟
این قدر که این سالها در مورد این موضوع صحبت کردیم، که مدتی بوده ترجیح می دهیم به این مسئله فکر نکنیم، در واقع به این باور رسیدیم که ما خودمان باید به خودمان کمک کنیم، ولی هستند مسئولانی که همیشه به ما لطف داشتند.

۲۰٫ چه توصیه ای برای هنرمندان و دوستان هنری خود دارید؟
هنرمندان هر روز کمرنگ تر می شوند، مسائل زیادی برای درگیری فکری هنرمندان بوده و درک می کنم، ولی یادمان نرود که ما مسئولیت دیگری هم داریم، آن هم سر پا نگه داشتن هنر و هنرمند است.

۲۱ سخن پایانی:
فکر‌ می کنم ‌فقط باید تشکر کنم از کسانی که ما اعضای گروه هشت را همیشه حمایت می کنند از جمله سایت شما، اگر شما و امثال شما نبودید ما همین دلخوشی کوچیک را هم برای برپایی نمایشگاه نداشتیم، من به شخصه ممنونم که به ما با حضورتان در کنارمان همچنان مانند قبل روحیه می دهید.
۲۲ اولین کلمه ای که با شنیدن و یا خواندن کلمات زیر به ذهن شما رسیده را مطرح کنید.(یک یا دو کلمه)

۱٫ هنر: بهترین دارایی

۲٫ گروه هنری هشت: خانواده

۳٫ مخاطب: مسئولیت

۴٫ برازجان: نقطه ی شروع

۵٫ حمایت مسئولین: ارزشمند سازی هنرمند

۶٫ حماقت در هنر: مثبتش خوبه

۷٫ سرقت آثار هنری: فراگیر

۸٫ برند هنری: هدف هر هنرمند

۹٫ نقش رسانه در معرفی هنر: خیلی مفید

۱۰٫ استاد: مسیر یاب

۱۱٫ فرهنگ و ارشاد: واقعا هیچ کلمه یا جمله ای نیومد توی ذهنم، یادم رفته بود که هست

۱۲٫ تندیس: نماد افتخار

۱۳٫ تامین هزینه در هنر: مگه داریم؟

۱۴٫ تفریح: همیشه خوبه

۱۵: فضای مجازی: می تونه سود آور باشه

۱۶٫ کرونا: فرصت

۱۷٫ کودکی: خیلی شیرین

۱۸٫ نقد آثار هنری: کاش داشتیم

۱۹٫ پایان هشت: خیلی غم انگیز

۲۰٫ نمایشگاه: تجربه

۲۱٫ ابوالقاسم طحانیان: واقعا توی دو کلمه نمی گنجه، بهترین رفیق، استاد، همراه و…

۲۲٫ پایگاه خبری دشتستان بزرگ: ممنون بابت حمایت هاشون

 

 

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


ajax-loader