true

ویژه های خبری

true
    امروز جمعه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴

دشتستان بزرگ: رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان بوشهر در جمع خبرنگاران گفت: ارتباط دو سویه با رسانه ها در خدمت رسانی به مردم تاثیرگذار است.

روح الله طاهریان پور افزود: جلوگیری از هدررفت آب و صرفه جویی در آن کمکی بسیار بزرگ برای تامین آب مردم است، مردم نیز باید بپذیرند که در مقوله آب، محدودیت هایی وجود دارد و اگر هم تصمیم گرفته شود که تمام بودجه استان را به آب اختصاص دهند باز نیز امکان تکمیل آن نیست.

وی اضافه کرد: اگر هر مشترک تلاش در راستای کم کردن مصرف داشته به این بحران کمک کرده است، در سطح روستایی منازل به صورت ویلایی بزرگ بوده و سطح کشت بسیاری را به درختکاری و یا سبزی کاری اختصاص می دهند، نگه داری از حیوانات نیز در بخش دیگری بوده که ما نیز می گوییم باید مدیریت شود، در فصل گرما دام ها کمتر بیرون رفته و با سطل آبی درختان آبیاری شود، در مصرف خانگی نیز بانوان کمک حال بزرگی بوده و توصیه شده اتوموبیل و حیاط کمتر شسته شود.

رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان بوشهر اذعان داشت: برای حمام و مصارف آشپزخانه که ضروری بوده آب مورد نیاز استفاده شده اما استفاده های غیر ضروری از آب باید مدیریت شود، راه حل برطرف کردن بحران آب در استان در کنار پروژه های آبی و… ایجاد یک هم گرایی با همکاری مدیران ارشد استان، رسانه ها و ائمه جمعه بوده است.

طاهریان پور تصریح کرد: ذهنیت در جامعه شکل گرفته که سال جاری استان های اطراف و بالادست را آب برده است، چرا ما کمبود آب داریم؟ در پاسخ باید گفت، حال شهرهای خوزستان که دچار سیل شده نیز دچار کم آبی بوده اند، چرا که باید آب را جمع آوری و انتقال داد، ظرفیت آب رسانی به استان بوشهر در دو خط محدود بوده و اگر آب باشد نیز خط انتقال محدود است.

وی ضمن بیان این که مصرف آب روستاها ۱۰۰هزار مترمکعب در شبانه روز بوده است، ادامه داد: از تامین ۳۰۰هزار مترمکعب آب توسط آب شیرین کن های مدنظر، ۱۵۰هزار مترمکعب تا پایان برنامه ششم توسعه تامین می شود، در سال ۹۶ و ۹۷ کار ساخت آبشیرین کن به سختی پیش رفت.

رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان بوشهر افزود: آبشیرین کن ۲۸هزار مترمکعبی برای جم و سیراف مشخص شده که از ۹۶ عملیات اجرایی آن شروع شد، ۵۰درصد پیشرفت فیزیکی ابنیه داشته ولی در ساخت تجهیزات پیشرفتی نداشته ایم، سرمایه گذار جدید را وارد کرده و کارگاه در حال فعال سازی بوده که تا پایان سال بین ۵تا ۱۰هزار مترمکعب آب وارد مدار می شود، این پروژه با سرمایه گذاری ۲۰۰میلیارد تومان تا پایان سال آینده به بهره برداری کامل می رسد.

طاهریان پور اضافه کرد: آبشیرین کن ۷۵۰۰مترمکعبی نوار ساحلی تنگستان که نقطه ای بحرانی بوده و سال ۹۶قرارداد بسته شد نیز سرمایه گذاری اقدامی نکرده و در اسفند۹۷ سرمایه گذار جدید کار خود را آغاز کرد، این پروژه با اعتبار ۶۵میلیارد تومان طی یک سال آینده به بهره برداری می رسد، پروژه ای که با احداث آن بحران روستاهای ساحلی تنگستان برطرف می شود.

وی اذعان داشت: آبشیرین کن های کوچک هزار مترمکعبی روستای شیف، نوکار و اطراف نیز با اعتبار ۱۰میلیارد تومان و مدت زمان ۸ماهه مجوز گرفته تا فعالیت خود را شروع کند، برای ساخت آبشیرین کن ۶۰۰متر مکعبی روستاهای دشتی نیز با ۷میلیارد تومان سرمایه گذاری، ۸ماه زمان در نظر گرفته شده است، برای روستاهای هلیله و بندرگاه نیز در حال مذاکره با سرمایه گذار بوده و در پایان تیرماه قرار داد آن منعقد می شود، این آبشیرین کن هزار مترمکعبی بوده و ۱۰میلیارد تومان اعتبار دارد.

رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان بوشهر تصریح کرد: مجوز احداث آبشیرین کن ۵هزار مترمکعبی روستاهای عسلویه با مبلغ ۴۵میلیارد تومان صادر شده است، هنوز مناقصه آن برگزار نشده اما در تابستان عملیات اجرایی آن آغاز می شود، آبشیرین کن برای روستاهای شمالی دیر و روستاهای شیرینو و پرک کنگان نیز در مرحله صدور مجوز بوده هر کدام ۲هزار مترمکعب مطالعات انجام شده است.

طاهریان پور اظهار داشت: در استان بوشهر حدود ۵۰هزار مترمکعب آبشیرین کن در دست اجرا داشته که بخش هایی در سال ۹۸ به بهره برداری می رسد، مابقی آن نیز تا پایان سال ۹۹ به صورت مرحله به مرحله به اتمام می رسد.

وی ادامه داد: در عسلویه بحران آب خود را نشان داده و مشکل بسیار بوده است، این شهرستان نرخ رشد جمعیت بسیار بالایی داشته و منابع محلی به صورت کامل از بین رفته است، برای تابستان در نظر داشته ظرفیت های محلی را شناسایی کرده و در این خصوص یک حلقه چاه را اجاره و حلقه دیگری را کف شکنی کرده تا وارد مدار شود، البته آب شیرین کن های محلی شخصی نیز برای یک سال وارد قرارداد شده و برای دریافت آب، ۲هزار مترمکعب در نظر گرفته شده که در خرداد ۱۳۰۰مترمکعب وارد شد و هزار مترمکعب دیگر تا نیمه تیرماه وارد مدار می شود، در کنار منابع آبی دیگر، در مجموع ۴هزار مترمکعب تا ۱۵تیرماه وارد شبکه این منطقه شده و در واقع ظرفیت را به ۱٫۵ برابر افزایش داده ایم.

رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان بوشهر افزود: از آب مورد نیاز این شهرستان آمار دقیقی وجود نداشته و شهرک سازی ها به طور مرتب اتفاق افتاده اما تمام تلاش را انجام داده تا با تمام توان به نقاط بحرانی آبرسانی لازم انجام شود.

طاهریان پور اضافه کرد: پروژه آبرسانی به جم نیز از سال ۹۰ آغاز شده و در ۹۲متوقف شد، سال ۹۳ مجدد آغاز شده و تا ۹۶ادامه داشت، سال ۹۷نیز متوقف شده و تا پایان خرداد ادامه دار بود، محدودیت های مالی وجود داشت و با پیگیری های بسیار، توافق شد ۵۰درصد را وزارت نفت و ۵۰درصد را وزارت نیرو تامین کند، طی اردیبهشت و خردادماه سال جاری حدود ۲۰میلیارد تومان از تجهیزات وارد کارگاه شده و ۲۰میلیارد تومان تجهیزات دیگر در حال ساخت بوده که تا شهریور وارد کارگاه شود، برنامه ریزی شده که تا پایان سال از ظرفیت تولید آب ۱۰هزار مترمکعبی این پروژه استفاده شده و تا پایان سال ۹۸ پروژه به طور کامل به اتمام رسیده که تنها بخشی از آن نیز به ۹۹ ختم می شود.

وی اذعان داشت: ۱۵۰میلیارد تومان هزینه قبلی این پروژه بوده و ۱۵۰میلیارد تومان دیگر برای تکمیل نیاز دارد، خط انتقال آن ۹۵درصد پیشرفت فیزیکی داشته و ابنیه ایستگاه پمپاژ تکمیل شده است، ساخت ۵۰هزار مترمکعب مخازن مورد نیاز نیز به طور کامل پایان یافته و در مجموع اقدامات زمان بر به اتمام رسیده است، به طور کل این پروژه ۷۵درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان بوشهر تصریح کرد: در تنگستان نیز بحران آب وجود داشته که ۲هزار مترمکعب جابه جا کرده و در دو قسمت به روستاهای این شهرستان اختصاص دادیم، با اتمام بازسازی های شبکه نیز وضعیت بهتر می شود، در مجموع آب مصرفی ۳۲۰هزار نفر روستایی را پوشش داده که ۹۳درصد از جمعیت آن تحت پوشش ما بوده و بقیه مناطق صعب العبور تنها در دشتستان خارج از دسترس بوده است.

طاهریان پور ادامه داد: شهر چاه مبارک، بادوله و… نیز که شهرهای جدید بوده تحت اختیار ما بوده است.

وی افزود: ۶۱ حلقه چاه، ۱۰چشمه و ۷۵انشعاب اصلی آبرسانی را تحت مدیریت داشته که طول خطوط آبرسانی ۵۵۰۰کیلومتر بوده و ۱۵۰۰کیلومتر فرسوده شده که یک سوم آن در سه سال اخیر بازسازی شده است.

رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان بوشهر ضمن بیان این که اشتراک مشترکین این شرکت در استان بوشهر ۱۰۰هزار فقره بوده ادامه داد: وضعیت آب دشتستان به دنبال وضعیت آب کازرون مطلوب بوده و بحران زیادی نداشته از طرفی پروژه نیز در دست اجرا داشته ایم، چاهی برای جنوب شهرستان و تامین آب روستاهای بنداروز، ابوالفیروز، گندم ریز و… در نظر گرفته شده است، در دشتستان مجتمع آبرسانی ۱۶روستایی نیز بوده که خطوط انتقال و حفر چاه انجام شده است.

طاهریان پور افزود: پروژه دیگر این شهرستان، خط انتقال آب تنگ ارم بوده است، ساخت سد این مطقه را سال قبل آغاز کرده و عملیات آبرسانی به روستاها با اعتبار میلیارد تومان قرار بر انجام است، تاکنون با اعتبار ۶میلیارد تومان خط انتقال از سد به شهر تنگ ارم به پایان رسیده و آماده به بهره برداری است، برای روستاهای منطقه حفر چاه در چهوک در حال کار بوده و پایان تیرماه به اتمام می رسد، پس از آن نیز آب توسط خطوط منتقل می شود.

وی اضافه کرد: نوسازی شبکه دهرود علیا و سفلی نیز با ۴میلیارد تومان به پایان می رسد.

رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان بوشهر در پاسخ به دشتستان بزرگ در خصوص مشکل آب روستای بویری در بخش شبانکاره نیز گفت: این مشکل مربوط به فرسودگی و گرفتگی خطوط آبرسانی بوده که در قسمتی از چند روستای همان منطقه وجود دارد، مشکل در حال برنامه ریزی بوده و به زودی مرتفع می شود، پیگیری اصلاح آن در حال انجام است.

طاهریان پور ضمن بیان این که هدر رفت آب در استان ۱۸درصد بوده افزود: میانگین نرخ خرید آب از آب شیرین کن ها بین ۴تا ۵هزار تومان بوده است.

وی در خصوص تامین آب باغ ویلاها نیز اظهار داشت: علاقه به قطع انشعاب نداشته اما بحران که ایجاد شد شاید به اجبار صورت پذیرد، در این زمینه همگرایی مناسب وجود نداشته و ابتدا جلوگیری نشده است، برخی به هر نحوی که شده انشعاب گرفته و از آن استفاده می کنند، البته گرفتن انشعاب کار دو ساعت بوده اما ساخت باغ ویلا حداقل ۶ماه زمان می برد.

رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان بوشهر ادامه داد: بیشترین باغ ویلاها در استان را تنگستان و گناوه در بر داشته است، بخشی نیز در دیلم، دشتستان و… بوده که ساماندهی نشده و در حال رشد است، این موضوع باید در چهارچوب قانون پیگیری شود، تنها در شهرستان کنگان و عسلویه چنین امری کمتر بوده است، ویلاسازی در استان فارس ده برابر استان بوشهر بوده اما فضایی مدیریت شده استفاده می شود، متاسفانه در استان بوشهر شاهد بوده هر کسی هر کاری از دستش بر آمده انجام می دهد، متولی امر نیز می گوید من توانایی جلوگیری از آن را ندارم.

طاهریان پور افزود: در حال حاظر روزانه ۳۰۰مترمکعب آب با ۴۰تانکر برای روستاها توزیع می شود، ۴۰۰مترمکعب نیز توسط بخش خصوصی با تانکرهای شخصی در حال توزیع است، در دشتی و تنگستان کارهای بسیاری شده و بادوله دشتی معضلی بزرگ دارد، کشت گوجه به حدی انجام شده که آب برداشتی آن منطقه از چاه ها، به دلیل افزایش بی رویه باعث افزایش شوری ماهیانه شده است.

وی اضافه کرد: شبکه شهر بادوله به شدت فرسوده شده است، البته تمرکز داشته آبرسانی به این شهر را تحویل شرکت آب و فاضلاب شهری دهیم.

رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان بوشهر از اقدامات مهم در این شرکت را ۵میلیارد تومان اقدامات یک ساله و ضروری، اصلاح ۳۰کیلومتر شبکه آبرسانی و ۱۲ایستگاه پمپاژ موقت دانست.

طاهریان پور اذعان داشت: در سال جاری شرایط آب بهتر بوده و مشکلات کمتر است، دو آبشیرین کن آبپخش-سعدآباد و وحدتیه-دالکی نیز بخشی از آب مربوط به روستاهای اطراف خود را تامین می کند، در مجموع باید پذیرفت از نظر آب استانی محدود بوده و منابع آبی کمی داریم، آب در دسترس کم نبوده ولی عادت داشته مصرف بالایی داشته باشیم.

وی خاطرنشان کرد: ما نیز وظیفه خود دانسته نواقص را رفع و مدیریت بهتری داشته باشیم، انتظار همراهی مردم را داشته و باید دانست هر چه آب بیشتری مصرف شود، از سهمیه فرد دیگری استفاده شده است.

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


ajax-loader