true

ویژه های خبری

true
    امروز شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

دشتستان بزرگ: روزنامه هم‌میهن از عبارت «حملات بیولوژیک» برای مسمویت‌های سریالی استفاده کرد.

تیتر جنجالی یک روزنامه درباره مسمومیت دختران

به گزارش دشتستان بزرگ؛ در این مطلب آمده است: مسمومیت‌های سریالی مدارس دخترانه که به خوابگاه دختران دانشجو هم سرایت کرد، نگرانی و واکنش‌های بسیاری از جمله مراجع تقلید را به دنبال داشته است. در همین راستا علاوه بر تریبون امامان جماعت تعدادی از مراجع نسبت به این مسئله هشدارهای لازم را داشتند. اما نکته قابل تامل در واکنش به این مسئله، واکنش دولت و مسئولان دولتی در مواجهه با این موضوع است.

۱۰۲روز از مسمومیت دختران در مدارس گذشته، اما هنوز عاملان آن شناسایی و دستگیر نشده‌اند. پس از مسمومیت دانش‌آموزان دختر در سه مدرسه قم خبر رسانه‌ای شد ولی باز هم اولین واکنش مسئولان این حادثه تکذیب و کتمان بود. اما هیچ‌کس فکرش را نمی‌کرد که این موضوع به بحران تبدیل شود. اما با افزایش واکنش‌ها، با فردی مصاحبه کرد که می‌گفت: «راننده تانکری است که نشتی داشته و اتفاقی کنار مدارس ایستاده و ناخواسته دانش‌آموزان را مسموم کرده است.» البته نکته جالب اینکه راننده این تانکر بیش از ۱۰۰ روز دور ایران حرکت کرده و هوای مدارس دخترانه را مسموم کرده، اما خود سالم است.

در این میان زنان افغانستانی با انتشار بیانیه‌ای با دختران دانش‌آموزان در ایران اعلام همبستگی و اعلام کردند: «حمله بر مکتب‌ها و مراکز آموزشی دخترانه از جمله تاکتیک‌های تروریستی است. با تأسف بسیار، این روزهای ایران نیز مشابه به دورانی شده که زنان و دختران افغانستان در سال‌های اخیر تجربه کردند و چون هرگز صدایشان به جایی نرسید، به اسارت کامل درآمدند.» حالا که مسئولان عزم‌شان را جزم کرده‌اند که عاملان مسمومیت دختران در مدارس ایران را شناسایی کنند، سازمان ملل خواهان انجام «تحقیقات شفاف» در مورد مسمومیت سریالی دانش‌آموزان دختر شده است. راوینا شمداسانی، سخنگوی کمیساریای عالی سازمان ملل، دیروز (جمعه) در ژنو به خبرنگاران گفت: «ما در مورد ادعاها مبنی بر اینکه دختران به‌صورت عمدی و در شرایطی نامعلوم هدف قرار می‌گیرند، بسیار نگران هستیم. سازمان ملل خواستار تحقیقات شفاف درباره این پرونده است و نتایج این تحقیق باید به‌صورت علنی منتشر شود و عاملان باید تسلیم عدالت شوند.» مارگارت هریس، سخنگوی سازمان جهانی بهداشت (WHO)، نیز با بیان اینکه این نهاد با مقامات وزارت بهداشت ایران و کارشناسان پزشکی مخصوص این حوادث در تماس است، گفت: «از راه‌های دیگری نیز این موضوع را پیگیری می‌کنیم تا شواهد بیشتری در اختیار داشته باشیم و به درک بهتری درباره این اتفاقات برسیم.»

منبع: برترین‌ها

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


ajax-loader